Bra november för Norrköping

airport_060717_21
BMI Regional Embraer 145 på Norrköping Airport. (Foto: Norrköping Airport)

Utvecklingen går åt rätt håll vid Norrköping Airport och passagerarantalet ökade under november med hela 43 procent jämfört med samma månad 2016. 

En av anledningarna till att antalet passagerare har ökat med 43 procent är enligt Bertil Skärblom, Markandschef på Norrköping Airport att BMI Regional satt in en morgonavgång för att bli mer attraktiva för näringslivet. De nya avgångstiderna ger möjlighet till tidig morgonavgång ut och en sen kvällsavgång hem eller att kombinera med eftermiddagstrafiken

En annan positiv händelse är att Norrköping haft en flygning till Kap Verde med det långdistansflygplanet Boeing 767-300 som flögs av TUI. Det blir fler avgångar i januari, februari och mars nästa år. TUI flyger även från Växjö till Kap Verde med Boeing 767.

”År 2017 har annars varit ett tufft år med rejält minskad trafik på Turkiet, så vi är väldigt glada att det börjar vända åt rätt igen. Det innebär att vi kommer att överträffa 2016 års passagerarantal även på årsbasis”, säger Skärblom.

Att nu Turkiet börjar bli riktigt populärt igen visar sig i aktiviteter på Norrköping Airport. År 2018 kommer tre olika charterarrangörer att flyga från Norrköping på Turkiet, Detur, Turkietresor och Ving.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.