Small Planet öppnar bas på Arlanda

YL-LCE_A320_Small_Planet_Airlines_(5949761913)_(2)
Small Planet Airlines Airbus A320. (Foto: Maarten Visser)

Litauiska Small Planet Airlines kommer att börja flyga charter från de skandinaviska länderna under 2018. Därför väljer bolaget att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda Airport.

Small Planet kommer att flyga från den nya basen på Arlanda med start i april nästa år. Man kommer att basera en Airbus A320 både på Arlanda och på Kreta, och flygplanen ska enligt ett pressmeddelande från Small Planet flyga två gånger per dag vardera.

Small Planet kommer uteslutande att flyga charterlinjer och har slutit samarbeten med flera charterarrangörer inför sommarsäsongen nästa år. Från Stockholm kommer flygbolaget  att flyga till destinationer i Albanien, Kroatien, Grekland och Kanarieöarna.

”De tjänster vi kan erbjuda passar perfekt behoven på den skandinaviska marknaden. Dessutom är vi inte längre ett regionalt flygbolag, Small Planet Airlines har växt och blivit ett europeiskt flygbolag som flyger för de största researrangörerna”, säger Small Planet Airlines CCO Valentinas Jankelaitis.

Förutom Stockholm och bolagets tidigare baser i främst östra Europa planerar Small Planet också att flyga från Köpenhamn och Paris under sommaren nästa år.

Small Planet Airlines flyger idag med en flotta som består av 22 Airbus A320-flygplan från nio europeiska baser bland annat Vilnius, London och Tallinn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.