Premiär för danska flygningar på Åre Östersund Airport

IMG_0516
Bandklippning på Åre Östersund Airport den 16 december. (Foto: Swedavia)

easyJets nya förbindelse mellan Köpenhamn Kastrup och Åre Östersund Airport har nu haft premiär. Med bandklippning invigdes den nya direktlinjen som easyJet kommer att flyga en gång i veckan med en Airbus A319.

Förra årets nyhet med direktflyg från London med easyJet till Åre/Östersund blev en succé, och nu blir det alltså lättare även för danska gäster att ta del av regionens alla vinterupplevelser.

Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen av både direkttrafikeringen från London Gatwick och nyheten Köpenhamn  till Åre Östersund Airport.

”För vår bransch är det avgörande att våra gäster kan ta sig till oss på ett smidigt sätt. Det känns därför oerhört bra att vårt lyckade samarbete med easyJet utvecklas vidare. Vi ser en stor potential på den danska marknaden vilket vi lyckats visa för easyJet som nu utökar med Köpenhamn. Danskarna är inte bara frekventa Sverigeresenärer de är också genuint intresserade av vinteraktiviteter och inte minst skidåkning,” säger Karin Gydemo Grahnlöf, projektchef Jämtland Härjedalen Turism.

Direktlinjen Köpenhamn Kastrup till Åre Östersund Airport kommer att trafikeras med en Airbus A319 på lördagar under december till april från och med trafikstarten 16 december 2017.

”Utökningen av trafik med easyJet är ett kvitto på den fantastiska samarbetsförmåga vi har i den här regionen när möjligheter dyker upp. Att få till två nyetableringar av den här digniteten under loppet av ett år är en enorm framgång. Vi på flygplatsen ser fram emot att få vinka in plan från både Storbritannien och Danmark till vintern”, säger Susanne Norman flygplatschef Åre Östersund Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.