GKN får förnyat förtroende i Sydafrika

GKNGripen
Sydafrikansk JAS 39 Gripen. (Foto: GKN Aerospace)

GKN Aerospace i Trollhättan har fått ett treårigt kontraktstillägg på över åtta miljoner dollar som täcker tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans för JAS 39 Gripen RM12 motorer i det Sydafrikanska flygvapnet.

Avtalet mellan GKN och det Sydafrikanska flygvapnet omfattar perioden november 2017 till oktober 2020. Avtalet tecknades med Armaments Corporation of South Africa (ARMSCOR) och kommer att utvidgas till att motsvara kundens krav under kontraktsperioden.

”GKN Aerospace är stolta att ytterligare utöka vårt relation till Sydafrikanska flygvapnet med detta kontraktstillägg. Vår unika och effektiva motorunderhållskapacitet har effektivt stöttat flygvapnet i Sydafrika sedan 2008. Vi tackar ARMSCOR förtroendet och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans ”, säger Hans Krokstrand direktör för den kommersiella militära verksamheten hos GKN.

GKN har utfört underhåll på Sydafrikas Gripen RM 12 motorer sedan 2008 när den första Gripen togs i bruk. Tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans äger rum både i Sverige och Sydafrika. GKN är engagerade i att tillhandahålla en säker och prisvärd drift av RM12-motorerna med hög tillgänglighet.

GKN , har varit leverantör av stridsflygmotorer sedan 1930 och har tillsammans med FMV och det svenska flygvapnet utvecklat en unik motorstödskapacitet för flygmotorer till Gripen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.