Alitalia börjar flyga Milano-Stockholm

Alitalia,_Airbus_A320-216,_EI-DSL_-_FCO_(25235287916)
Alitalia Airbus A320 som ska börja flyga Stockholm-Milano. (Foto: Eric Salard)

Det krisdrabbade italienska flygbolaget Alitalia kommer under 2018 att börja flyga mellan Stockholm Arlanda flygplats och Milano. 

Alitalia kommer att börja flyga från Milano och Linate-flygplatsen till Stockholm Arlanda med start 12 maj. Sedan kommer man att flyga en gång i veckan, varje lördag, fram till första september då linjen slutar att flygas. Detta för att linjen är en säsongslinje. Det blir avgång från Milano klockan 07.50 och returflygning från Arlanda klockan 20.00. Linjen ska flygas med en mix av Airbus A319 och A320-flygplan fram till den första juni och därefter endast Airbus A320, detta skriver check-in.dk.

check-in.dk skriver också att Alitalia inte väljer att komma tillbaka till Köpenhamn nästa sommar med en säsongslinje från Milano. Främsta anledningen till det är konkurrensen från lågprisflygbolagen Ryanair och easyJet. Det italienska flygbolaget flög Köpenhamn-Milano på lördagar mellan 28 maj och 10 september i år vilket indikerar på att linjen till Stockholm troligtvis kommer att ersätta Köpenhamnslinjen rakt av.

Alitalia är samtidigt som man annonserar en ny flyglinje till Stockholm i en ekonomisk kris sedan Etihad Airways slutade att föra in pengar i bolaget tidigare i år. Sedan dess har man letat efter en köpare och både Lufthansa, Ryanair och easyJet har nämnts som möjliga kandidater. Men nu ser det ut som att Lufthansa blir det bolaget som övertar Alitalia efter att de båda bolagen suttit i förhandlingar i Rom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.