Widerøe tillbaka på Bergen-Göteborg

bombardierQ400a
Widerøe Bombardier Dash 8 Q400. (Foto: Widerøe)

I november förra året började det norska flygbolaget Widerøe att flyga sporadiska helgflygningar mellan Bergen och Göteborg. Men från 16 augusti nästa år blir det fast trafik med två gånger i veckan året runt mellan städerna.

Det blir avgångar på torsdagar och söndagar mellan Bergen och Göteborg. Avgångstid från Bergen är klockan 10.45 med ankomst på Landvetter en timme och 15 minuter senare. Returflygningen tillbaka till Bergen avgår 12.20 och ankommer Flesland flygplats klockan 13.35. Linjen kommer att flygas med Widerøes Bombardier Dash 8 Q400 som har plats för 78 passagerare.

Förutom Göteborg kommer Widerøe även att börja flyga till Billund, Hamburg och München från Bergen med start i augusti. Linjen till Billund kommer att flygas tre gånger i veckan med Dash 8 Q400 medan linjerna till Tyskland ska flyga med Widerøes nya Embraer 190-E2 tre gånger i veckan vardera. Dessutom kommer man att börja flyga från Kristiansand till London Stansted fyra gånger i veckan.

”Så tidigt som april nästa år kommer vi att skriva flyghistoria, när vårt nya miljövänliga jetflygplan (Embraer 190-E2) lyfter från Bergen på en flygning till Tromsö och Bodö. De här nya supermoderna flygplanen kommer också att sättas in på våra nya internationella flygningar till Hamburg och München som startar 13 och 14 augusti”, säger Stein Nilsen VD på Widerøe.

Idag flyger Widerøe tre gånger dagligen från Göteborg till Oslo med Bombardier Dash 8 Q300.

01-wideroe-emb190e2-Embraer
Widerøes nya Embraer 190-E2. (Foto: Embraer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.