Turkietresor fortsätter på Ängelholm/Helsingborg Airport

CorendonB738
Corendon Airlines Boeing 737-800. (Foto: Anna Zvereva)

Trots en nedgång i efterfrågan på flygresor till Turkiet efter statskuppen i landet under förra året fortsätter Turkietresor under 2018 att flyga från Ängelholm/Helsingborg till Antalya.

Det blir det sjunde året på rad som Turkietresor flyger från Ängelholm/Helsingborg Airport till den turkiska kuststaden Antalya. Under 2014 och 2016 hade man konkurrens från Detur som flög en gång i veckan till Antalya, men på grund av nedgången av resor till Turkiet fick de båda researrangörerna dela flygplan under stora delar av 2016.

Under 2018 kommer Turkietresor att flyga en avgång i veckan mellan 7 maj till 11 juni. Därefter blir det uppehåll över sommaren och man är tillbaka med flygningar en dag i veckan från 17 september till 29 oktober. Flygningarna kommer att ske på måndagar och flygas av det turkiska flygbolaget Corendon Airlines med en Boeing 737-800 som är ett välkänt ansikte på charterflygningar från Sverige till Turkiet.

Förutom Turkietresor kommer även Solresor och Detur att flyga från Ängelholm till Azorerna respektive Kreta under 2018. Chartertrafiken är ett bra passagerartillskott för flygplatsen och komplement till de ordinarie flygningarna till Stockholm med SAS och BRA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.