Nextjet sätter in Boeing på Örnsköldsvik och Gällivare

Get Jet Boeing 737-300
Get Jet Boeing 737-300 som ska flyga Gällivare-Örnsköldsvik-Stockholm. (Foto: Get Jet)

Nextjet flyg idag Örnsköldsvik – Stockholm Arlanda och i april nästa år börjar SAS att flyga sträckan vilket innebär tuff konkurrens för Nextjet. Därför väljer man att hyra in en Boeing 737-300 på linjen samt slingar Arlanda-flygningarna Gällivare-Örnsköldsvik-Stockholm med start 8 januari. Detta innebär att Gällivare också får ta del av jetflygningar. 

Linjen Örnsköldsvik-Stockholm kommer från 8 januari att trafikeras tillsammans med Gällivare med en Boeing 737-300 från det litauiska flygbolaget Get Jet vilket öppnar upp för ett resande mellan de bägge regionerna. Tidigare har Nextjet flugit mellan Kramfors och Gällivare men nu öppnas möjligheten istället upp för Örnsköldsvik.

”Vi vet att behovet av resor mellan de bägge regionerna är stort. Uppskattningsvis handlar det om mellan 5000-7000 årsresenärer. Mycket av resandet är naturligtvis kopplat till gruvindustrin och vi har flera gånger genom åren fått påstötningar av näringslivet och bland annat Örnsköldsviks industrigrupp som gärna ser en linje norrut”, säger Henning Lindberg, linjenäts- och marknadschef, Nextjet.

Utöver den nya linjen så kommer tidtabellen att förändras och som sagt en ny flygplanstyp att användas. Från 8 januari kommer Gällivare-Örnsköldsvik-Arlanda att trafikeras med en Boeing 737-300 med plats för 148 passagerare och en flygtid på 55 minuter från Örnsköldsvik. Antalet avgångar per vecka mellan Örnsköldsvik och Arlanda blir 28 och mellan Örnsköldsvik och Gällivare 22.

”De här förändringarna är bra för regionen. Vi hoppas och tror att vår nya produkt och vårt erbjudande kommer stå sig väl i konkurrensen på linjen. För de flesta räcker det att vara på Arlanda strax innan åtta och nu kan vi erbjuda en väldigt fin avgång för dem. Vi har dessutom under lång tid fått återkommande önskemål från marknaden om jet-flygplan med högre komfort och kortare restid och nu kan vi glädjande nog möta upp den efterfrågan”, säger Jens Harrysson, försäljningschef, Nextjet.

Förutom Boeing avgångarna kommer Örnsköldsvik även att ha tre eftermiddagsflygningar i veckan som endast går till Arlanda med Nextjets ordinarie flotta som består av BAe ATP och SAAB 340.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.