Skellefteå får Dreamliner-trafik

TUI787
TUI Boeing 787 Dreamliner som kommer till Skellefteå under 2019. (Foto: Nicky Boogaard)

Skellefteå Airport växer och firade i veckan att över 400 000 passagerare flugit från flygplatsen under 2017, och under 2019 planerar man att växa ytterligare. Då kommer flygplatsen att som en av få regionala flygplatser i landet få långlinjetrafik med Boeing 787 Dreamliner från TUI.

TUI kommer under januari 2019 att flyga två avgångar till Thailand från Skellefteå Airport med långdistansflygplanet Boeing 787 Dreamliner. De båda avgångarna under 2019 kommer att gå den 7 januari till Phuket och den 22 januari till Krabi.

Skellefteå Airport har under 2017 varit en av Europas snabbast växande flygplatser och antalet flygavgångar, flygbolag och destinationer har de senaste åren mångdubblats. I och med dagens etablering har Skellefteå Airport trafik till elva destinationer och för första gången kommer interkontinental chartertrafik att kunna erbjudas direkt från Skellefteå Airport.

”Vi är oerhört glada för denna etablering. Det visar att vår investering i en förlängning av rullbanan är rätt. Skellefteå Airport har ett bra läge och upptagningsområde, resenärer från flera norrländska städer kan nå Skellefteå Airport på 90 minuter. Det gör att Skellefteå Airport kan utgöra ett nav för chartertrafik i norr,” säger Robert Lindberg VD på Skellefteå Airport.

Thailand med sina vita stränder och enastående klimat är det näst mest besökta vinterresmålet bland svenskar. TUI har över 30 års erfarenhet av charterresor till landet och är i dagsläget det enda bolaget med charterflyg utan mellanlandning till Krabi.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.