Ny Sun Express-flyglinje från Arlanda

SunExpress_Deutschland_B738_D-ASKX
Sun Express Boeing 737-800. (Foto: Juergen Lehle)

Utbudet av nya flygdestinationer från Stockholm Arlanda Airport fortsätter att öka. Med sommarprogrammet 2018 lanserar SunExpress en ny direktlinje till den turkiska staden Konya. 

Konya trafikeras för närvarande inte från Arlanda och är enligt Swedavia efterfrågat av både semesterfirare och resenärer som besöker vänner och familj. Den nya flygförbindelsen kommer att trafikeras av en Boeing 737-800 på onsdagar från 13 juni till och med 24 oktober 2018.

”Vi är väldigt glada över vår fortsatta tillgänglighet till Antalya och Izmir men även att vi utökar med ytterligare en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Konya som tillägg sommaren 2018”, säger Peter Glade, Commercial Director på SunExpress.

Som Turkiets sjunde största stad är Konya ett viktigt ekonomiskt och historiskt centrum. Staden har en säregen blandning av gammalt och nytt med antika moskéer, moderna köpcentrum och charmiga kaféer. En dryg timmes bilväg från Konya ligger Çatalhöyük, en arkeologisk fyndplats där man funnit några av de äldsta bosättningarna i världen.

Sun Express har utöver den nya destinationen Konya även två befintliga linjer till medelhavsstäderna Antalya och Izmir från Stockholm. Till Antalya flygs det på torsdagar samt söndagar och Izmir trafikeras också på torsdagar under sommarprogrammet 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.