Norwegian: Nya långlinjer från Amsterdam, Milano & Madrid

David Peacock 787 1036-1036
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: David Peacock)

Norwegian fortsätter den globala expansionen med lansering av fyra nya transatlantiska linjer mellan Europa och USA. Med start sommaren 2018 kommer Norwegian för första gången någonsin att flyga långdistanslinjer från Amsterdam, Milano och Madrid.

Norwegian lanserar nu fyra helt nya transatlantiska linjer mellan Europa och USA: Amsterdam – New York, Milano – Los Angeles, Madrid – New York samt Madrid – Los Angeles.

Från och med i maj nästa år kommer Norwegian trafikera sträckan mellan Amsterdam och New York samt mellan Milano och Los Angeles som båda kommer att trafikeras fyra gånger i veckan. I juli börjar Norwegian även att flyga mellan Madrid och New York och samt mellan Madrid och Los Angeles som kommer att trafikeras tre respektive fyra gånger i veckan.

”Vi är glada över att kunna ge resenärer på båda sidor om Atlanten ännu fler direktlinjer mellan Europa och USA. Fler linjer mellan kontinenterna bidrar till ökad reslust, lokal tillväxt, ökad turism samt att fler jobb skapas. Vi har stora förväntningar på de nya linjerna och ser fram emot att hälsa ännu fler resenärer välkomna ombord på våra nya Dreamlinerplan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians långdistansverksamhet etablerades 2013 då de första långlinjerna gick från Stockholm och Oslo till New York. Sedan dess har Norwegian öppnat direktlinjer mellan Skandinavien och Bangkok samt från Stockholm, Köpenhamn, Oslo, London, Paris, Barcelona och Rom till ett flertal destinationer i USA. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

Tidigare i år lanserade Norwegian nya linjer mellan London och Singapore samt mellan London och Buenos Aires.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.