400 000 passagerare på Skellefteå Airport

SFT
(Foto: Robert Lindberg)

Skellefteå Airports utveckling de senaste åren har varit kraftfull och nu är rekordåret 2017 ett faktum. På Luciadagen passerade Skellefteå Airport gränsen för 400 000 passagerare i år, det högsta antalet sedan flygplatsens start.

 

Skellefteå Airports utveckling de senaste åren har varit kraftfull och nu är rekordåret 2017 ett faktum med över 400 000 passagerare vilket gör Skellefteå Airport till en av de största inom Svenska Regionala Flygplatser.

”Målet med 400 000 passagerare var enligt vår Masterplan satt till 2022, men genom strategiska beslut och ett bra samarbete med flygbolagen är vi nu stolta över att kunna fira 400 000 passagerare redan i år”, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Skellefteå Airport fortsätter nu med utvecklingen av flygplatsen med förlängning av rullbanan sommaren 2018 och en ny terminal inom kommande år. En viktig aspekt av det ökade resandet är miljöpåverkan och på Skellefteå Airport är miljön en prioriterad fråga.

Det finns bland annat en klar målsättning att vara fossilfri. I dag körs samtliga fordon på flygplatsen med det fossilfria drivmedlet HVO och terminalbyggnaderna har fossilfri uppvärmning och elförbrukning. Skellefteå Airport är också med i Fly Green Fund som verkar för att reducera klimatavtrycket vid flygresor, främst genom att köpa in bioflygbränsle.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.