Torsby-Hagfors-Stockholm slog passagerarrekord

Hagfors_Airport
Hagfors flygplats. (Foto: Iceandsnow)

Flyglinjen Torsby-Hagfors-Stockholm Arlanda är idag upphandlad av Trafikverket och diskussionerna om att lägga ned linjen på grund av för få resande har varit många. Men nu har skutan vänt, och flyglinjen har nu slagit det tidigare passagerarrekordet. 

För ett år sedan var det osäkert om Torsby-Hagfors-Arlanda skulle få finnas kvar som en upphandlad flyglinje hos Trafikverket. Detta på grund av att för få resenärer använde flyglinjen. Men sedan det problemtyngda flygbolaget Avies tvingades bort har resenärerna återvänt och det har aldrig varit så många passagerare som flugit på linjen som det är idag.

Det gamla rekordet är från år 2000 och ligger på 6683 passagerare. Men trots att 2017 ännu inte är slut har man redan slagit det rekordet och enligt Sveriges Radio Värmland har 6712 passagerare flugit Torsby-Hagfors-Stockholm Arlanda under 2017.

”Det här är ett rekord som jag trodde att det skulle ta många år att slå så nu siktar vi mot 7000”, säger Martin Berglund, chef på Torsby Flygplats till Sveriges Radio.

Ökningen av antalet resenärer har gjort att de båda flygplatserna tittat på att främst öka antalet avgångar, som idag är två per vardag i varje riktning, men också att flyga med ett större flygplan. Dock krävs det en mer avancerad incheckning och även säkerhetskontroll på Torsby och Hagfors flygplaster om ett större flygplan ska bli verklighet. Idag är inte en säkerhetskontroll obligatorisk från flygplatser som bara trafikeras med flygplan som har upp till 19 stolar vilket de båda värmländska flygplatserna är.

Danska Flexflight ansvarar idag för Torsby-Hagfors-Stockholm och det holländska flygbolaget AIS Airlines flyger linjen med en Jetstream 32. Förutom Torsby-Hagfors-Stockholm flyger AIS Airlines även Sveg-Mora-Stockholm på uppdrag av Flexflight samt de egna flyglinjerna från Borlänge till Göteborg, Örebro och Malmö i Sverige.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.