SAS: Resultatförbättring i linje med prognos

SASAMS
SAS Boeing 737-800. (Foto: Alf van Beem)

SAS har redovisat det ekonomiska resultatet för perioden augusti till oktober, och det är ett positivt besked med en halv miljard kronor i ökade intäkter och en vinst som nu ligger på över en miljard kronor för räkenskapsåret november 2016-oktober 2017.

Mellan augusti och oktober ökade SAS sina intäkter med en halv miljard. Det innebär att bolagets vinst för räkenskapsåret november 2016- oktober 2017 nu är över en miljard för skatt. Detta är ett resultat som ligger i fas med vad SAS rapporterade om för ett par månader sedan och med resultaten för perioden augusti till oktober behåller man prognosen för hela årets resultat.
”Även om resultatförbättringen är glädjande, kan vi inte luta oss tillbaka. Omvärlden står inte still och vi förväntar att den totala marknadskapaciteten under vintern kommer att öka i snabbare takt igen. Dessutom förväntas en ny flygskatt införas i Sverige från 1 april 2018”, skriver Rickard Gustafson, VD och koncernchef på SAS i en kommentar.
Gustafson skriver också i rapporten vilka fokusområden SAS ska ha den närmsta tiden för att möta utvecklingen på flygmarknaden. Man ska fokusera på att effektivisera kärnverksamheten med hela tre miljarder fram till 2020, få igång baserna i London och Malaga samt kapitalisera på SAS starka varumärke och fler än fem miljoner EuroBonus-medlemmar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.