Passagerarökning vid Swedavias flygplatser i november

rm3iu5ows8jsz4gieps9
Ronneby Airport. (Foto: Swedavia)

I november reste 3 300 000 passagerare till eller från någon av Swedavias 10 flygplatser i Sverige, det är en ökning med tre procent jämfört med november 2016. Utrikesresandet ökade med fyra procent, till 2 000 000 passagerare. Inrikesresandet ökade med en procent jämfört med föregående år, till 1 260 000 passagerare.

Till eller från Stockholm Arlanda Airport reste drygt 2 000 000 passagerare, en ökning med fyra procent jämfört med samma period förra året. Av dessa var 1 560 000 utrikesresenärer, en ökning med fyra procent. Inrikestrafiken ökade med två procent till 495 000 passagerare.

Resandet till och från Göteborg Landvetter Airport ökade med två procent till 503 000 passagerare i november. Antalet utrikesresande ökade med fem procent jämfört med föregående år – 370 000 passagerare reste utrikes till eller från Landvetter under november 2017.

Övriga passagerarökningar i november noterades på Åre Östersund Airport där 46 000 personer reste till eller från flygplatsen, en ökning med tre procent från november föregående år. Även Bromma Stockholm ökade med tre procent och Malmö Airport och Umeå Airport med två procent jämfört med november 2016.

Hittills i år har 39 000 000 passagerare rest till eller från Swedavias flygplatser vilket är en ökning med sju procent jämfört med januari-november 2016. Antalet utrikespassagerare har ökat med nio procent och inrikes med tre procent.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s