Air Malta funderar på regional-jet

Airbus_A320-211_Air_Malta_9H-AEK_(9370312677)
Air Malta Airbus A320. (Foto: Wikimedia Commons)

Air Malta som flyger från Maltas enda flygplats utanför Valetta, funderar på att ta in regional jet-flygplan i sin flotta som idag består av flygplan från Airbus A320-familjen. De mindre flygplanen ska användas för att stärka Air Maltas regionala hubb på Malta uppger bolagets marknadschef. 

I ett meddelande till ch-avitaion berättar Air Maltas marknadschef, Paul Sies, att man under de senaste sex månaderna har utvärderat olika regionala flygplan som skulle passa bolagets krav, men att man inte kommit fram till något beslut ännu. Ett av Air Maltas  krav är att flygplanet ska som mest ha 100 stolar.

Enligt källor från den maltesiska flygindustrin ska Embraer och ryska Sukhoi vara intresserade av att sälja flygplan till Air Malta, och då ska det handla om flygplanstyperna från Embraer 190-familjen och Sukhoi SSJ.

Om Air Malta bestämmer sig för att investera i regionala flygplan kommer de att användas för att stärka bolagets regionala hubb på Valletta flygplatsen. Flygplanen kan även komma att användas på flygningar till Gozo som är en av sju öar som tillhör Malta. Dock finns det ingen flygplats på ön idag, men det pågår diskussioner om att bygga en flygplats där, och då kan det bli aktuellt med kommersiella flygningar därifrån.

Idag flyger Air Malta med en Airbus A319 och åtta A320 flygplan som tar 140 respektive 180 passagerare på linjer från Malta till destinationer i 17 länder i västra- och centrala Europa, Ryssland, Israel och Tunisien. De eventuella nya regionala flygplanen kommer att komplettera de större Airbus-flygplanen och stärka Malta som hubb samt öppna upp för nya linjer till Europas sydligaste stat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.