Kastrup sänker flygbolagsavgifter

CPH
Kastrup. (Foto: Lars Plougmann)

Kastrup sänker från april nästa år sina avgifter för flygbolagen som trafikerar flygplatsen. Detta för att stärka sin status som hubb samt locka fler flygbolag till Nordens största flygplats.

Det är efter flera års påtryckningar från både flygbolag och politiker som Köpenhamns flygplats, Kastrup, sänker sina avgifter för flygbolagen. Från den första april nästa år kommer avgifterna att i genomsnitt att sänkas med tio procent, men för regionala flygningar till Kastrup, som till exempel Örebro, Göteborg och Stavanger, kommer avgifterna att sänkas med 35 procent uppger check-in.dk.

”Vi vill stärka vår hubb status och de lägre priserna kommer att gagna de flygbolag som flyger flera gånger dagligen på korta linjer mellan Köpenhamn och regionala flygplatser”, säger Lars Nørby Johansen styrelseordförande för Copenhagen Airports.

Att flygplatsen sänker avgifterna ännu mer för regionala flyglinjer är ett försök att stärka statusen som Nordens största flygplats och hubb-trafiken som SAS idag har på Kastrup. För SAS hubb är de regionala mindre linjerna från Norden viktiga för  överlevnaden av Kastrup-hubben som alltid varit störst av SAS tre hubbar.

De sänkta avgifterna som är ett första steg i en ny dansk strategi för flygtrafiken som beslutades i somras, beräknas kosta flygplatsen 300 miljoner danska kronor om året. Dock hoppas flygplatsen att flygbolagen ska svara på de lägre kostnaderna med fler flygningar och nya linjer.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.