easyJet satsar på Berlin från Arlanda

EZYA319
easyJet Airbus A319. (Foto: Anna Zvereva)

Den 1 mars 2018 börjar lågprisflygbolaget easyJet flyga 14 avgångar i veckan till Berlin-Tegel Airport från Stockholm Arlanda Airport. Destinationen Berlin har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren dit resenärerna nu erbjuds två dagliga avgångar från Arlanda efter Air Berlins nedläggning. 

Över 230 000 resenärer har rest från Arlanda till Berlin under det senaste året. På fem år har antalet resenärer ökat med nästan 40 procent, vilket gör destinationen till ett av de populäraste resmålen bland svenskarna.

easyJet flyger till åtta destinationer från Sverige, varav fem av dem har startats bara under det senaste året. Nu lanserar easyJet ytterligare en ny linje till Tysklands huvudstad som kommer att trafikeras hela 14 gånger per vecka med start i början av mars 2018.

”Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda. Goda förbindelser mellan Sverige och Tyskland är viktiga eftersom vi ser en konstant trafikökning mellan de båda länderna. Med vår starka ekonomi är en bibehållen länk betydelsefull för såväl turister som affärsresenärer i båda riktningarna”, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

easyJet har ett utbud på över 880 flyglinjer mellan 31 länder. Den nya flyglinjen mellan Stockholm och Berlin är en del av easyJets större satsning på 15 internationella destinationer samt fyra nya inrikeslinjer i Tyskland efter att man tagit över flygplan från Air Berlin.

”easyJet är stolta över att erbjuda en utökad konkurrens och lägre priser till resenärer i Tyskland. Vår tidtabell från Berlin-Tegel är även till förmån för affärsresenärer som kommer dra nytta av våra tidiga morgonavgångar, vilket möjliggör dagsturer och möjligheten att vara hemma igen vid middagstid”, säger Thomas Haagensen, Managing Director på easyJet Europe.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.