KLM börjar flyga till Växjö

KLME175
KLM Cityhopper Embraer 175 som börjar flyga till Växjö. (Foto: Pedro Aragão)

Det holländska flygbolaget KLM etablerar sig på ytterligare en regional flygplats i Sverige. Från den 14 maj kommer bolaget att erbjuda dagliga avgångar från Växjö Småland Airport till KLM:s hubb på Amsterdam Airport Schiphol.

Satsningen från KLM är ett led i företagets fortsatta investeringar i Norden och ger Växjö ännu en internationell flyglinje. I november tillkännagav man att BRA börjar flyga till Berlin i slutet av mars nästa år, och med KLMs nya flyglinje får flygplatsen en efterlängtad linje till en stor hubb.

”Vår etablering i Växjö är ett led i våra fortsatta investeringar i Norden. Växjö har ett strategiskt bra läge mellan flera viktiga städer och regionen har dessutom ett rikt näringsliv och besöksliv. Även om vi är ett stort internationellt flygbolag ser vi att våra regionala satsningar är betydelsefulla för våra resenärer”, säger Paul Terstegge, Nordenchef för KLM.

Starten för KLM:s flyglinje till och från Växjö Småland Airport blir den 14 maj och KLM ska flyga en gång dagligen med Embraer 175 som flygs av KLM Cityhopper. Avgångstid från Växjö blir klockan 14.05 och ankomst till Schiphol blir då 15.50. Från Amsterdam avgår flyget till Växjö klockan 12.00 och ankommer Småland Airport 13.35.

Förutom att flyga från huvudstäderna, så trafikerar flygbolaget KLM även regionala flygplatser som till exempel Linköping i Sverige, Billund och Aalborg i Danmark och Kristiansand, Ålesund och Stavanger i Norge. Satsningen i Växjö innebär att ca 745 000 personer i regionen med närliggande kommuner får tillgång till en daglig avgång till och från KLM:s stora knutpunkt Schiphol. Från Schiphol finns anslutningar att ta sig vidare var som helst i världen.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.