Ny VM-flygplats öppnas

Rostov
Rostovs nya flygplats. (Foto: Wikimedia Commons)

Nästa år spelas FIFA Fotbolls-VM i Ryssland, och för att kunna ta emot alla supportar och lag har man byggt en helt ny flygplats utanför Rostov-na-Donu som är en av städerna där fotbolls-VM ska spelas. På torsdag, den 7 december, kommer den nya flygplatsen att öppna klockan 11 lokal tid och i samband med det kommer all flygtrafik som använder sig av den gamla flygplatsen i Rostov-na-Donu att flytta över till den nya. Den nya flygplatsen som heter Platov genomgick certifiering den första december, och båda flygplatserna som finns i Rostov används nu på ”temporär basis” uppger ch-aviation.

Den gamla flygplatsen, som har begränsad användning på grund av närheten till staden Rostov kommer att stängas den första mars nästa år, men kommer i samband med öppnandet av Platov att tappa all reguljärtrafik samt byta IATA-kod. Detta då den nya flygplatsen tar över IATA-koden ROV.

Platov flygplatsen byggdes inte bara för att ersätta den äldre flygplatsen, utan för att kunna ta hand om alla de supportar och fotbollslag som kommer till Ryssland under fotbolls-VM nästa år. I Rostov kommer det att spelas fem matcher vilket innebär en stor ökning av antalet resenärer på flygplatsen under perioden som matcherna spelas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.