Air France-bolag börjar flyga till Skandinavien

AFRJOON
Air France nya lågprisflygbolag JOON börjar flyga till Oslo. (Foto: Air France)

Air France nya lågprisflygbolag JOON har tillkännagivit sin första flyglinje till Skandinavien. Med start i mars nästa år börjar flygbolaget att flyga från Paris till Oslo. 

JOON kommer att börja flyga Paris Charles de Gaulle-Oslo den 25 mars nästa år och check-in.dk uppger att man kommer att flyga 18 gånger i veckan mellan de båda huvudstäderna. Flygplanstypen kommer att vara Airbus A320 som har plats för 174 passagerare. Att JOON etablerar sig på Paris-Oslo innebär samtidigt att Air France slutar att flyga till den norska huvudstaden den 24 mars nästa år. Air France flyger idag till Oslo 17 gånger i veckan med de mindre Airbus A318 flygplanen.

Men det är inte bara Oslo som JOON kommer att börja flyga till. JOON ska också börja flyga till Istanbul, Napoli och Rom från Paris Charles de Gaulle vid sommartidtabellens start nästa år. De linjerna flygs idag av moderbolaget Air France, men kommer i takt med att sommarprogrammet nästa år inleds övertas av JOON. De linjerna kommer att flygas både med Airbus A320 och A321.

Förutom att flyga linjer inom Europa kommer JOON även att börja flyga långlinjer under 2018 till Fortaleza i Brasilien, Seychellerna, Kapstaden i Sydafrika och Irans huvudstad Teheran. För att kunna flyga dessa linjer kommer Air France att överföra fyra Airbus A340 flygplan till JOON från sin egen flygplansflotta. Airbus A340 flygplanen kommer dock att ersättas under 2019 med splitternya Airbus A350-900.

En kommentar

 1. Muito bom !!
  Avion para Fortaleza 🙂
  Kommer åka med Joon !!
  TAP blir bara sämre och sämre !!
  Tar betalt för väskorna, hotell i Lissabon mm
  Urdålig service !!
  Tack

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.