SAS Irland har fått sitt första flygplan

A320neoSAS
SAS Airbus A320neo på London Heathrow. (Foto: John Taggart)

SAS irländska bolag SAS Irland som ska flyga från London Heathrow och spanska Malaga har nu tagit emot sitt första flygplan. Trafikstart skulle varit den tredje december, men det är framflyttat på grund av försenade flygplansleveranser.

Det första flygplanet i SAS Irlands flotta blev en Airbus A320neo med registrering EI-SIA som flögs från Airbus fabrik i Hamburg till Stockholm Arlanda i förra veckan för att förbereda för trafikstart för det nya bolaget inom SAS.

Trafikstarten var tidigare planerad till tredje december, men den är nu framskjuten till senare i december och enligt tidigare uppgifter kommer den första flygningen att utföras på London-Köpenhamn. Förutom London ska man även flyga till Frankfurt och München från Köpenhamn med start i februari nästa år.

Förutom Köpenhamn kommer Stockholm att trafikeras flitigt av SAS Irland. Totalt kommer dotterbolaget att flyga på tio linjer till och från Arlanda under vintern med första flygningen, som går till London, den 31 december. SAS Irland kommer sedan fram till slutet på mars nästa år, då sommartidtabellen startar, börja flyga till Milano, Manchester, Frankfurt, Alicante, Malaga, Barcelona, Köpenhamn, Oslo och Edinburgh.

Med sommartidtabellens start 25 mars nästa år kommer SAS Irland att börja flyga från Oslo och samtidigt utöka flygningarna från Stockholm och Köpenhamn. Dessutom kommer man att flyga från Malaga-basen till Helsingfors. En linje som SAS startade 4 november i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.