easyJet leasar in flygplan inför trafikstart från Tegel

easyJetA320
easyJet Airbus A320. (Foto: Maarten Visser)

easyJet, som tidigare i höstas tog över delar av Air Berlins flotta och verksamhet på Tegel flygplatsen i Berlin leasar nu in sex flygplan för att kunna börja flyga från easyJet senaste bas, på Tegel. 

Det är lettiska SmartLynx Airlines som under tre månader med start den 7 januari kommer att flyga med sex Airbus A320 flygplan på easyJets linjer från Berlin Tegel. Leasingen är en så kallad ”wet-lease” och innebär att easyJet hyr in flygplan, besättning och underhåll från SmartLynx.

SmartLynx kommer att använda fyra Airbus A320 från SmartLynx Airlines, och två från SmartLynx Airlines Estonia som är ett dotterbolag till SmartLynx Airlines. Förutom SmartLynx kommer även tyska Condor att flyga för easyJet på linjer från Tegel.

easyJet kommer att använda sig av leasade flygplan som en tillfällig lösning, då man kommer att överta 25 Airbus A320 flygplan från Air Berlin som ska flyga till och från Berlin Tegel Airport.

Förutom övertagandet av delar från Air Berlin på Tegel flygplatsen har easyJet också tagit över ett antal start- och landningstillstånd på Zürichs flygplats, Kloten, som tidigare tillhört Air Berlin. Enligt ch-aviation kommer de nya slottarna att användas till bolagets nya linje från Zürich till Berlin Tegel som ska börja flygas med fyra avgångar per dag under nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.