Norwegian ökar kapaciteten till USA

ei-fht_bcn_23942373700
Norwegian Boeing 737-800. (Foto: Wikimedia Commons)

Sedan Norwegian började flyga transatlantiskt har över 1,1 miljoner resenärer har flugit med Norwegian mellan Sverige och USA sedan starten för fyra år sedan. Nu har man större utbud än någonsin tidigare, vilket varit fallet sedan bolagets långlinjesatsning inleddes. 

Intresset för att resa till USA blir allt större och Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Sverige. Flyger man med Norwegian via Oslo, Köpenhamn och London Gatwick blir utbudet ännu större. Norwegians lågpristänk på långlinjer i kombination med bolagets stora satsning på transatlantiska flygningar har gjort det möjligt för fler att resa till det stora landet i väst.

”I vinterprogrammet har vi bland annat ökat antalet avgångar till Los Angeles från Stockholm, Köpenhamn och Oslo från två till tre gånger i veckan, en kapacitetsökning med 50 procent. Det är ett direkt resultat av ett allt större intresse bland svenskar att resa till USA men även bland amerikaner att resa till Sverige”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Norwegians långdistansverksamhet startade 2013 och första direktflyget till USA gick till New York från Oslo. I takt med att bolaget har fasat in fler nya Boeing 787 Dreamliner har antalet långlinjer till USA ökat. Idag flyger Norwegian till New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Las Vegas, Oakland San Francisco och Fort Lauderdale direkt från Stockholm. Via Köpenhamn och Oslo kan man även flyga direkt till Orlando och Boston med Norwegian. Via London Gatwick kan man dessutom flyga direkt till Denver och Seattle samt från och med mars nästa år även till Austin och Chicago.

”Nästa år får vi ännu fler Dreamlinerplan och vi ser därför fram emot att lansera ännu fler direktlinjer till USA. Men med flygskatten som införs nästa år blir det tyvärr dyrare att flyga från Sverige och därför kommer vi sannolikt att lägga nya långlinjer på andra marknader än Sverige”, avslutar Thomas Ramdahl.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.