American: Vi har tillräckligt med piloter

American_Airlines_Airbus_319_N9015D_Photo_151_(13836951084)
American Airlines Airbus A319. (Foto: Grant Wickes)

I förra veckan rapporterade flyg24nyheter om att American Airlines saknade piloter till flygningar under december efter att ett datorfel givit för många piloter ledigt samtidigt. Men nu säger American Airlines att man har läget under kontroll och att det ”bara” fattas piloter till ett hundratal flygningar. 

Det var American Airlines pilotfack APA som i förra veckan gick ut med att Americans piloter tvingades till arbete trots schemalagd ledighet på grund av ett datorfel som har givit för många piloter ledigt samtidigt.

Ett tag kom uppgifter om att en stor del av Americans flygningar kunde bli inställda, men nu ska American ha läget under kontroll tack vare att många piloter hoppat in för att säkerställa att passagerarna kommer fram. Detta skriver flygbolaget på sitt officiella Twitter-konto.

American Airlines skriver också i ett pressmeddelande att man har extra tillgång till reservpiloter under december, och de kommer att kunna täcka upp en stor del av de hundratal flygningar som ännu inte har några piloter.

Dessutom säger American Airlines att inga flygningar är inställda och att man jobbar för att inga ska bli det på grund av pilotbrist.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.