Leasingbolag startar flygbolag

AMEDEO
Amedeo Airbus A380. (Foto: Amedeo)

Det irländska flygleasingbolaget Amedeo har startat ett eget flygbolag på grund av att bolaget inte hittat kunder som vill leasa de A380 flygplan som finns hos leasingbolaget.

Amedeo har idag åtta Airbus A380 i flottan och ytterligare 20 på order hos Airbus, men det är inga flygbolag som är intresserade av att leasa flygplanen från Amedeo och därför ska man nu börja flyga med dem själva.

Amedeo kommer att använda sig av en unik affärsmodell där främst flygbolag, men också researrangörer, ska kunna köpa stolar på Amedeos flygningar som kommer att vara långlinjeflygningar. Amedeo kommer alltså inte själva att syssla med biljettförsäljning, utan bara sälja stolar till andra biljettförsäljare.

Airbus A380-flygplanen kommer att ha besättningar från Amedeo och man kommer att inrikta sig på lågprisflyg och med det utrusta A380:n med mellan 600 och 700 stolar vilket enligt, Amedeos VD Mark Lapidus, gör A380:n till det mest ekonomiska flygplanet. Detta genom de låga kostnader per säte som det blir med en konfiguration som gör plats för upp till 700 passagerare.

Amedeo ska alltså ge sig in på långlinjemarknaden med inriktning på lågprisflyg. Där råder det idag stor konkurrens över Atlanten mellan bland annat Norwegian, WOW Air, LEVEL samt Primera Air som börja flyga långlinjer till våren 2018.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.