LEVEL börjar flyga från Paris

LEVELA332
LEVEL Airbus A330-200. (Foto: Daniel Luis Gómez Adenis)

Det nya lågprisflygbolaget inom IAG-gruppen, LEVEL utökar sina flygningar från Spanien till att även utgå från Paris med start i juli nästa år. 

LEVEL började flyga i juni i år från Barcelona till Buenos Aires, Oakland, Punta Cana och Los Angeles med Airbus A330-flygplan. Nu expanderar bolaget ytterligare och börjar flyga från Paris och Orly-flygplatsen till Montreal samt Guadeloupe med start den 2 juli 2018. Den 3 och 4 september nästa år kommer LEVEL även att börja flyga till den franska ön Martinique och Newark med tre respektive fyra avgångar per vecka från Paris. Detta innebär att ytterligare en A330 baseras på Orly-flygplatsen.

”LEVELs Barcelona-flygningar har varit framgångsrika och våra kunder tycker verkligen om LEVEL. Barcelona har alltid varit ett första steg och vi är mycket glada att nu lansera flygningar från vår andra europeiska stad med fyra nya linjer från Paris”, säger IAG chief executive Willie Walsh.

Flygningarna till Montreal kommer att genomföras tre gånger i veckan och LEVEL kommer att flyga fyra gånger i veckan till Guadeloupe. De nya linjerna innebär att flygbolaget baserar en Airbus A330-200 på Orly flygplatsen och att LEVEL tar över all personal från flygbolaget OpenSkies. OpenSkies flyger idag från Paris-Orly till New York JFK och Newark med Boeing 757-flygplan i enbart business class utförande.

Förutom etableringen i Paris kommer LEVEL även att utöka flygningarna från Barcelona basen genom att basera en tredje A330-200 på El Prat samt att börja flyga Barcelona-Boston med start den 28 mars nästa år.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.