Qatar Airways firar 10 år på Arlanda

qatar
Qatar Airways Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Julian Herzog)

För tio år sedan landade Qatar Airways för första gången på svensk mark och inledde därmed sin närvaro på den nordiska marknaden. Sedan trafikstarten har bolaget flugit drygt 668 000 passagerare från Arlanda. 

Sedan starten av flyglinjen mellan Stockholm och Doha har antalet passagerare ökat stadigt och Qatar Airways erbjuder idag två avgångar om dagen från Arlanda.  Förbindelsen till Qatars hubb i Doha har givit resande från Sverige bättre tillgång till ett stort vidare nätverk av populära turist- och affärsdestinationer, som Bangkok, Colombo, Denpasar-Bali och Delhi.

”Vår verksamhet i Stockholm har vuxit stadigt under de tio år som vi har funnits på den här marknaden. Qatar Airways, som i år fyller 20 år, har som mål att alltid kunna erbjuda våra kunder fler valmöjligheter och större flexibilitet, och vi vill i samband med vårt tioårsjubileum passa på att tacka våra passagerare för deras stöd, lojalitet och uppskattning av våra femstjärniga tjänster och produkter”, säger Christian Deresjö, Qatar Airways Country Manager Scandinavia, Finland and the Baltic States.

Qatar Airways trafikerar Stockholm-Doha med en Boeing 787 Dreamliner med 22 säten i Business Class och 232 platser i Economy Class. Det femstjärniga flygbolaget utsågs i somras för fjärde gången till världens bästa flygbolag i Skytrax årliga passagerarundersökning World Airline Awards. Qatar Airways flyger även till Köpenhamn, Oslo och Helsingfors i Norden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.