Nu kan du boka tid till säkerhetskontrollen

AMSSEC
Schiphols projekt ”Personal Security Pass” som nu är igång. (Foto: Amsterdam Schiphol)

Europas tredje största flygplats Amsterdam Schiphol har sjösatt ett nytt projekt där passagerare hemifrån kan boka tid till säkerhetskontrollen. Detta skriver CHECK-IN.dk

Tålamodet tar snabbt slut i den oftast långa kön på väg till säkerhetskontrollen och det blir allt mindre tid till att hinna ta sig till gaten och boarding. Men nu kan det vara slut på detta när Amsterdam Schiphol Airport testar ett nytt projekt kallat ”Personal Security Pass” där man kan boka tid till när man ska gå igenom säkerhetskontrollen.

Personal Security Pass projektet kommer att pågå till den 11 december och flygpassagerarna kan boka tider mellan klockan 10 och 13.30 varje dag för att gå igenom kontrollen. Man kan boka tid tidigast fyra dagar innan avresa fram till en timme och 15 minuter innan man planerar att passera säkerhetskontrollen. Bokningen sker antingen på Schiphols hemsida eller via flygplatsens app. De som kan ta del av projektet ska ha en flygbiljett till en destination inom Schengen.

Syftet med projektet är att flygplatsen vill se om resenärerna vill ha en fast tid för säkerhetskontrollen samt att man vill analysera om strömmarna av resenärer går att hantera lättare. Om projektet blir lyckat kommer ”Personal Security Pass” att införs på hela flygplatsen.

Till en början kommer det att passera 120 passagerare i timmen som har bokat en tid igenom kontrollen, och över 400 tider kommer att vara tillgängliga varje dag uppger Amsterdam-Schiphol Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.