Croatia Airlines startar ny linje från Köpenhamn

Croatia_Airlines_Airbus_A320
Croatia Airlines Airbus A320. (Foto: Kambui)

Kroatien är ett populärt resmål och antalet flygningar till landet från Skandinavien har växt explosionsartat under året. Därför startar Croatia Airlines nu en ny flyglinje från Köpenhamn till den populära kroatiska kuststaden Split. 

Croatia Airlines nya linje från Köpenhamn till Split är en sommarlinje som ska börja flygas i början av maj nästa år med en avgång i veckan, på lördagar, och den sista flygningen går den 6 oktober. Linjen ska flygas med en Airbus A320 som har plats för 180 passagerare. Köpenhamn-Split flygs redan idag av SAS och Norwegian under sommarmånaderna. SAS flyger som mest två gånger per dag och Norwegian har fem avgångar per vecka som mest.

Croatia Airlines flyger idag från Köpenhamn till den kroatiska huvudstaden Zagreb med en daglig avgång med Airbus A319/A320. Under sommaren i år flögs linjen också med en Bombardier CRJ 1000 inhyrd från spanska Air Nostrum. Det kroatiska flygbolaget började att flyga från Stockholm och Oslo till Zagreb under 2017 också det med hjälp av Air Nostrum.

Croatia Airlines är det största flygbolaget i Kroatien och flyger med fyra Airbus A319, två Airbus A320 och sex Bombardier Dash 8 Q400 flygplan från bolagets hubb i Zagreb till 38 destinationer. Dessutom flyger man från kuststäderna Rijeka, Pula, Zadar, Split och Dubrovnik under sommartidabellen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.