Berlin Brandenburg öppnar först år 2021

BER
Berlin Brandenburg Airport. (Foto: Olaf Tasuch)

I början av året blev öppnandet av Berlins nya flygplats Brandenburg framskjutet till 2018 eller 2019. Men nu kommer det nya rapporter om att problemen med  brandsläckningssystemen fortfarande är stora och en öppning kan nu komma att ske först 2021 för flygplatsen, som skulle öppnat under 2012. 

I en rapport från den tyska ”byggmyndigheten” tvivlar man på att Berlins storflygplats Brandenburg kommer att få rätt på brandsläckningssystemen på flygplatsen i tid. I rapporten, som Der Tagesspiegel kommit över, står det också att myndigheten hittat allvarliga fel och problem trots att flygplatsen jobbat med brandsläckningssystemen sedan 2012, då flygplatsen planerade att öppna.

Den 15 december ska flygplatsledningen tillkännage när flygplatsen ska öppna, eller i alla fall när man planerar att göra det, och enligt Der Tagesspiegel pekar nu det mesta på att flygplatsen kan komma att öppna först år 2021. Nästan tio år efter att flygplatsen skulle öppnat.

Den nya tyska storflygplatsen Berlin Brandenburg har en kapacitet för 27 miljoner passagerare per år, men de båda Berlin flygplatserna Tegel och Schönefeld som idag är öppna hade tillsammans knappt 33 miljoner passagerare under förra året. Dock har Air Berlins nedläggning drastiskt minskat antalet passagerare, men samtidigt växer andra flygbolag, främst Ryanair samt Eurowings och detta leder till att Brandenburg kommer att vara för liten redan när flygplatsen öppnar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.