United startar 14 nya flyglinjer

United_Express_CRJ_200
United Bombardier CRJ 200. (Foto: Quintin Soloviev)

Amerikanska United Airlines startar i samband med skiftet till sommartidtabell nästa år 14 nya inrikeslinjer i USA. Flest blir det från bolagets hubb i Denver där hälften av de nya flyglinjer ska börja flygas ifrån. 

United expanderar från fyra av bolagets åtta hubbar i USA och startar mellan februari och juni nästa år 14 nya inrikeslinjer. Det är hubbarna i Denver, Los Angeles, Newark och Chicago O´Hare som får ta del av de nya linjerna och från Denver blir det flest, sju stycken. De nya destinationerna gör att Star Alliance resenärer från Europa får ännu fler flyglinjer att välja på från Uniteds hubbar, som bland annat SAS och Lufthansa flyger till.

Från Denver ska United börja flyga till Jacksonville i Florida, Liberal, North Platte, Pueblo, Scottsbluff, Moab och Vernal. Linjerna kommer att flygas Uniteds underleverantör Skywest med Embraer 175 och Bombardier CRJ 200. De kommer att flygas mellan sex och 14 gånger per vecka.

Los Angeles får fyra nya linjer under nästa år med United, och de går till Kalispell, Medford, Missoula och Redmond. Linjerna kommer att startas i april samt juni och ska också dem flygs av Skywest med en daglig avgång. Flygplanstyp blir CRJ 200.

Chicago O´Hare och Newark, två United hubbar som SAS flyger till, får två respektive en ny inrikeslinje under våren nästa år. Från Chicago ska Republic Airlines och Skywest flyga för United till El Paso och Fresno. Från Uniteds Newark hubb blir den nya destinationen Elmira, och dit ska United flyga två gånger varje dag med Commutairs Embraer 145.

United Airlines är det tredje största flygbolaget i USA, efter American Airlines och Delta, och flyger till över 300 destinationer med 742 flygplan från bolagets hubbar i Chicago, Los Angeles, Newark, Denver, Guam, San Francisco, Tokyo och Washington D.C.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.