Etihad & Air Baltic utökar codeshare samarbete

Air_Baltic_Bombardier_CS300_YL-CSA_(34827818353)
Air Baltic Bombardier CS300. (Foto: Javier Rodríguez)

I samband med starten av vintertidtabellen den 29 oktober utökade Etihad Airways och Air Baltic sitt codeshare samarbete till att bland annat omfatta Stockholm och Oslo vilket öppnar upp för nya resmöjligheter till Afrika och Asien. 

Det utökade samarbetet innebär att Etihads resenärer får möjlighet att boka resor till Berlin, Budapest, Köpenhamn, Hamburg, Stockholm och Oslo via Riga på Air Baltics flygningar. Etihad Airways sätter därmed sin EY-flygkod på Air Baltics flygningar till destinationerna ovan samt på Air Baltics flygningar till Ethiads hubb i Abu Dhabi från Riga som är en linje som ska feeda in passagerare från Air Baltics linjenät till Etihads via Abu Dhabi.

I utbyte mot Etihads flygkoder på Air Baltics flygningar kommer Air Baltics flygkod BT att finnas på Etihad Airways flygningar mellan Abu Dhabi och Bahrain samt Abu Dhabi och Kairo.

Samarbetet mellan Air Baltic och Etihad Airways inleddes under 2013 då man tillkännagav en ny flyglinje mellan Riga och Abu Dhabi skulle startas. Linjen marknadsfördes av Air Baltic men flögs av Etihad Airways Airbus A319. Idag flyger Air Baltic linjen med bolagets egna Bombardier CS300 flygplan fyra gånger i veckan i samarbete med Etihad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.