Boeing har levererat 150 flygplan till Norwegian

Dreamliner G CKNY 2_1
Norwegian nyaste flygplan. Boeing 787 Dreamliner G-CKNY. (Foto: Klaus Olsen)

Norwegians 150:e fabriksnya flygplan från Boeing levererades i slutet på förra veckan. Under 2017 har Norwegians flygplansflotta ökat med 32 nya flygplan.

Mellan 2008 och 2017 har Norwegian satt 150 nya Boeingplan i trafik. Norwegians allra nyaste Dreamliner, flygplan nummer 150, landade på Oslo Gardermoen flygplats igår. Ungefär samtidigt landade ännu ett fabriksnytt flygplan; en Boeing 737-800 vilket även var den sista flygplansleveransen för i år. Under 2017 har Norwegian fasat in 32 nya flygplan i flottan, sex Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 och nio Boeing 787-9 Dreamliner.

Med förra veckans leverans har Norwegian fortfarande en av de yngsta flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 3,6 år. Nya flygplan är ”win-win” både för miljön och för passagerarnas plånbok eftersom nya plan förbrukar mindre bränsle. Norwegians flotta består idag av 145 flygplan. Flera flygplan har redan fasats ut för att göra plats för nyare, mer miljöanpassade flygplan och under 2018 fortsätter förnyelsen av flygplansflottan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s