Eurowings avbryter expansion i Berlin

Airbus_A320_Eurowings
Eurowings Airbus A320. (Foto: Lars Steffens)

Efter Air Berlins nedläggning planerade Eurowings en expansion på Tegel flygplatsen i Berlin med 16 nya linjer som skulle starta i början av 2018. Men nu rapporterar Routesonline att nio flyglinjer inte kommer att starta, och det är bland annat linjer till Göteborg, Köpenhamn och Stockholm som drabbas. 

När Air Berlin lades ned blev det tomt på Tegel flygplatsen i Berlin, och Lufthansas lågprisflygbolag Eurowings planerade för att ta över nästan alla linjer som Air Berlin flög. Men nu avbryter man expansionen och nio linjer läggs ned innan de startat. Det är både semesterlinjer och affärslinjer som berörs, och för Nordens del drabbar detta Göteborg, Köpenhamn och Stockholm som blir utan flygningar till Berlin med Eurowings.

Köpenhamn och Stockholm har andra flygbolag som redan flyger till Berlins båda flygplatser Tegel och Schönefeld, och det är easyJet (endast från Köpenhamn), Norwegian och SAS. Norwegian annonserade tidigare i november att man avser att utöka antalet flygningar mellan Köpenhamn och Berlin, till att omfatta två dagliga avgångar.

Men Göteborg drabbas hårdare och blir helt utan flygförbindelse till Berlin när Eurowings bestämmer sig för att inte starta den planerade flyglinjen. Air Berlin har flugit Berlin-Göteborg sedan 2007 och började då att flyga en daglig avgång, förutom på lördagar, till Göteborg City Airport. I augusti 2009 bytte man flygplats till Landvetter och skruvade samtidigt upp antalet avgångar, och fram till Air Berlins nedläggning i oktober flög man till Göteborg med upp till fyra avgångar dagligen.

Övriga linjer som berörs av Eurowings avbrutna expansion från Berlin Tegel är Berlin-Karlsruhe/Baden-Baden, Krakow, Lanzarote, Malaga, Milano och Santa Cruz de la Palma.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.