Air China slutar flyga till Nordkorea

AirChina737
Air China Boeing 737-700. (Foto: Aero Icarus)

De alltmer spända relationerna mellan omvärlden och Nordkorea har gjort att landet tappat de få turister som rest till landet, och även tappat en stor del affärsresenärer som rest till och från landet. Detta har gjort att Air China som enda icke nordkoreanska flygbolag slutar att flyga till Nordkorea. 

Den 20 november flög Air China den sista flygningen mellan Beijing och Nordkoreas huvudstad Pyongyang. Air China gjorde om linjen från en sommarlinje till en året runt linje så sent som i juni och planerade att flyga två gånger i veckan till Nordkorea året runt.

Men efter alltmer spända relationer mellan Nordkorea och omvärlden har efterfrågan på flygresor till och från landet minskat till en sådan nivå att Air China inte anser det lönsamhet att upprätthålla flygningar till det isolerade landet på Koreahalvön.

Air China har flugit till Pyongyang sedan januari 2008 med en till två avgångar per vecka med en Boeing 737-700. Dessutom flyger Nordkoreas egna flygbolag Air Koryo mellan Beijing och den nordkoreanska huvudstaden två gånger i veckan med det ryska flygplanet Tupolev Tu 204. Den 17 och 20 november flög Air China även extra flygningar i varje riktning med anledningen av ett kinesiskt besök i Nordkorea under fyra dagar.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.