Lufthansa Cargo letar ersättare till MD-11

DLHmd11
Lufthansa Cargos MD-11 flygplan ska bytas ut. (Foto: Wikimedia Commons)

Lufthansa Cargo letar efter en ersättare till de åldrande MD-11 flygplanen som man har 12 stycken av, och till år 2024 ska alla vara ute ur flottan.

Det är i en intervju med Cargoforwarder.eu som Lufthansa Cargos VD Peter Gerber berättar att man har påbörjat planeringen med att ersätta dagens MD-11 flotta som består av 12 stycken flygplan. En av möjligheterna är att beställa fler Boeing 777-F flygplan, som Lufthansa Cargo idag har fem stycken av.

”Vi kommer att behöva åtta eller nio B777-F som ersättare för MD-11 flygplanen. Det är för tidigt att säga om vi kommer att äga eller leasa flygplanen, men både möjligheterna vägs in och beroende på hur marknaden ser ut väljer vi det vi anser är bäst”, säger Lufthansa Cargos VD Peter Gerber i intervjun med Cargoforwarder.eu om möjligheterna om en ersättare.

Förutom Boeing ska Lufthansa Cargo också utvärdera Airbus fraktversion av A350-900, som Gerber hoppas att flygplanstillverkaren ska kunna erbjuda. Men från start lutar det åt Boeing 777 som ersättare för de åldrande MD-11 flygplanen, främst på grund av att flygplanstypen redan finns i flottan vilket underlättar infasningen av de nya flygplanen.

Lufthansa Cargo flyger till destinationer över hela världen med utgångspunkt från Frankfurt och Novosibirsk Tolmachevo Airport i Ryssland som är en hubb för bolaget på flygningar mellan Europa och Asien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.