Air Berlin-flygplan utan besättningar

Air Berlin A320 D-ABGP
Air Berlin Airbus A320 som flyger för Lufthansas dotterbolag Eurowings. (Foto: Brian)

Air Berlin har fortfarande ett avtal med Eurowings om att bolaget ska flyga med 33 flygplan för Lufthansas dotterbolag. Men det saknas personal på Air Berlin och antalet flygplan i samarbetet har minskat drastiskt, och flygningar riskeras nu att ställas in.

Air Berlins avtal med Eurowings om att operera 33 flygplan på Eurowings linjer från Tyskland finns kvar trots Air Berlins nedläggning av sina egna flygningar. Detta eftersom avtalet är viktigt för Air Berlin eftersom det är den enda inkomstkällan bolaget har idag, och det behövs för att betala den kvarvarande personalen samt sociala avgifter fram tills att Lufthansa kan ta över bolaget.

Men avtalet mellan de båda flygbolagen följs inte. Air Berlin har inte tillräckligt med personal för att kunna flyga alla 33 flygplan och idag flyger endast 14 stycken Airbus A320-flygplan från Air Berlin på Eurowings linjer. Besättningskontoret på Air Berlin har enligt ch-aviation skickat ut ett mejl till alla besättningsmedlemmar och bett om att de ska komma till jobbet och genomföra sin tjänstgöring. Om detta inte sker blir konsekvenserna inställda och försenade flygningar.

Airliners.de rapporterar dock att Eurowings säger att ”servicenivån” från Air Berlin har förbättras de senaste dagarna. Dock kvarstår fortfarande risken med inställda och försenade flygningar.

Förutom 14 Airbus A320 flyger även 16 stycken Dash 8 Q400 från Air Berlin på Eurowings linjer, bland annat till Göteborg från Düsseldorf. Totalt kommer 81 flygplan från Air Berlin att överföras till Lufthansa när man fått klartecken från EU om Lufthansas övertagande av Air Berlin. Då kommer de Dash 8 flygplan som idag flyger för Eurowings att överföras från Air Berlin till det tyska flygbolaget LGW som kommer att flyga dem på uppdrag av Eurowings. LGW har tidigare flugit de Dash 8 flygplan som Air Berlin har i sin flotta för just Air Berlin.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.