Nextjet växer i Finland

NTJS340
Nextjet SAAB 340. (Foto: Bene Riobó)

Nextjet har flugit från finska Karleby/Jakobstad till Stockholm/Arlanda i snart fyra år och tillströmningen av resenärer har varit god och under 2017 har antalet resenärer ökat efter att bolaget lagt om trafiken. 

Det senaste året har Nextjet gått från att flyga två gånger per dag på vardagar till att  koncentrera flygningarna till Karleby/Jakobstad från Stockholm till eftermiddagar och veckoslut, ett upplägg som visat sig vara framgångsrikt. När årets tio första månader summeras konstateras en ökning med tio procent jämfört med 2016 på sträckan Karleby/Jakobstad – Arlanda som till och med oktober använts av över 12 000 resenärer.

”Det är glädjande att se en fortsatt tillväxt. Vi vet att linjen är uppskattad och att få ytterligare bevis på det i form av en rejäl ökning bådar gott för framtiden. Regionen utgör en viktig del av Nextjets linjenät ur flera aspekter och ju fler det är som reser med oss desto snabbare kommer vi att kunna anpassa utbudet” säger Henning Lindberg, marknads- & ruttnätschef på Nextjet.

Linjen flygs idag med sju avgångar i veckan i båda riktningarna med en SAAB 340. Karleby/Jakobstad har en daglig avgång till Stockholm, medan Stockholm-Karleby/Jakobstad flygs med en avgång måndag till torsdag, två avgångar på fredagar och en på söndagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.