IT-krasch på Schiphol – alla flighter inställda eller försenade

Amsterdam_Schiphol_Airport
Flygningar till Schiphol Airport är under tisdagen antingen inställda eller mycket försenade. (Foto: Wikimedia Commons)

Ett IT-system som har kraschat hos flygledarna på Schiphol flygplatsen utanför Amsterdam gör att alla flygningar till och från flygplatsen blir inställda eller försenade. KLM har ställt in över 50 avgångar och det finns ingen prognos på när problemet kan vara löst. 

KLM, som är största flygbolag på Schiphol har ställt in över 50 avgångar till och från flygplatsen, och de flygningar som inte är inställda är försenade med mellan två och fyra timmar. Detta gäller för alla flygningar till och från Amsterdam som är Europas tredje största flygplats vilket leder till att problemen sprider sig ut i övriga Europa.

IT-systemet som har kraschat är mycket omfattande och först klockan 19 i kväll (21 november) ska systemet startas om, uppger LNVL som har hand om flygledningen på Schiphol flygplatsen. En talesperson för LNVL som Reuters talat med kunde inte ge någon information om vad felet i IT-systemet är och hur lång tid det kommer ta att åtgärda det.

Det är inte första gången som ett IT-problem ställer till det på Schiphol. I februari inträffade ett stort datahaveri som ledde till att över 100 flygningar blev inställda eller försenade.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.