Air China på väg till Köpenhamn

AIRCHA330
Air China Airbus A330-200. (Foto: Björn Strey)

För fem år sedan var det nära att Köpenhamn fick ytterligare ett flygbolag på flyglinjen till Beijing. Men Air China ställde in de planerade flygningarna i sista stund. Men nu är det nära med nya flygningar efter att Air China ansökt om tillstånd hos den kinesiska luftfartsmyndigheten för flygningar mellan Köpenhamn och Beijing. 

De första flygningarna ska genomföras i mars nästa år, och planen är att flyga fem gånger i veckan med en Airbus A330-200 med plats för 237 passagerare. Men Air China väntar på tillstånd, från den kinesiska luftfartsmyndigheten (CAAC), om att få flyga mellan Köpenhamn och Beijing. Dock brukar CAAC alltid bevilja det statsägda Air China nya flyglinjer.

Om tillståndet beviljas blir det två flygbolag som flyger mellan Kastrup och Beijing, SAS och Air China. SAS flyger idag en daglig avgång med Airbus A340-300 flygplan. SAS kommer också att få konkurrens från ytterligare ett flygbolag då CAAC i somras gjort det lättare för kinesiska flygbolag att starta nya utrikeslinjer. Främst är det Beijing Capital Airlines som annonserat om nya flygningar till Europa, från den kinesiska huvudstaden, och då till Köpenhamn samt Helsingfors.

Air China har tidigare flugit Köpenhamn-Beijing, via Stockholm två gånger i veckan, men linjen upphörde 2001. Stockholm har idag fem avgångar i veckan under vinterhalvåret och dagliga flygningar under sommaren med Air China till Beijing.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.