BRA börjar flyga Växjö-Berlin

BRAATR726
BRA ATR 72-600 som ska flyga Växjö-Berlin. (Foto: Wikimedia Commons)

Med start 30 mars börjar BRA att flyga sin första utrikeslinje, och det blir från Växjö Småland Airport till Berlin. 

Växjö-Berlin ska flygas två gånger i veckan och blir BRAs första utrikeslinje. Linjen ska flygas på fredagar och söndagar med start den 30 mars nästa år. BRA ska använda en ATR 72-600 på linjen och det genererar en flygtid på en timme och 25 minuter till Berlin. Flygplats i Berlin blir Tegel Airport.

”Det här är helt enormt stort, Berlin har växt om London i antal besökare som är en destination som många vill att vi ska ha från Växjö. Men Berlin är ett lika gott alternativ nu och är en stad som är på frammarsch”, säger Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport i en intervju med Smålandsposten.

Avgångstider från Växjö blir klockan 10.05 på fredagar och klockan 18.15 på söndagar. Avgångstider från Berlin Tegel blir på fredagar klockan 12.40 och söndagar klockan 20.25. Linjen fokuserar främst på fritidsresenärer samt weekendresor, och Växjö Småland Airports VD Ulf Axelsson tror att över 60 procent av resenärerna kommer att vara tyskar.

Detta baserar Axelsson på siffror från när Flysmåland flög Växjö-Berlin Tempelhof för fem år sedan. Linjen fick då läggas ned, trots att den gick bra, på grund av för höga flygplatsavgifter i Berlin på den nya Brandenburg-flygplatsen som man trodde skulle öppna då, men Brandenburg har fortfarande inte öppnat och nu får Växjö alltså tillbaka linjen till Berlin.

Linjen som ska startas är något udda för flygbolaget BRA och något som man inte sett skymten av tidigare, då BRA fokuserat på inrikeslinjer till och från Stockholm Bromma. Dock flyger BRA en utrikeslinje från Umeå till Helsingfors på uppdrag av Finnair, och kommer att utöka det samarbetet till att BRA även ska flyga vissa avgångar för Finnair mellan Stockholm Bromma och Helsingfors. 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.