SAS Irland börjar flyga i december

SASA320neo
SAS Airbus A320neo som SAS Irland ska flyga med. (Foto: Wikimedia Commons)

Den 3 december börjar SAS nya dotterbolag SAS Irland att flyga. Under vintertidtabellen handlar det om flygningar främst från Stockholm. Men med sommartidtabellens start nästa år expanderar dotterbolaget sina flygningar kraftigt från Stockholm, samt Köpenhamn och Oslo.

I vintras tillkännagav SAS att man planerade att starta ett nytt flygbolag med bas utanför Skandinavien för att bland annat minska personalkostnaderna. Resultatet av planeringen blev två baser, en i London på Heathrowflygplatsen, och en i Malaga, Spanien. Tanken med baseringarna är att flyga från dem till Skandinavien och där antingen flyga direkt tillbaka till basen eller fortsätta ut på SAS linjenät. När trafikprogrammet nu finns tillgängligt visar det på båda delar.

Med start 3 december kommer SAS Irland att börja flyga, och första linje blir från London-basen till Köpenhamn. Förutom London ska man även flyga till Frankfurt och München från Köpenhamn med start i februari nästa år.

Förutom Köpenhamn kommer Stockholm att trafikeras flitigt av SAS Irland. Totalt kommer dotterbolaget att flyga på tio linjer till och från Arlanda under vintern med första flygningen, som går till London, den 31 december. SAS Irland kommer sedan fram till slutet på mars nästa år, då sommartidtabellen startar, börja flyga till Milano, Manchester, Frankfurt, Alicante, Malaga, Barcelona, Köpenhamn, Oslo och Edinburgh.

Med sommartidtabellens start 25 mars nästa år kommer SAS Irland att börja flyga från Oslo och samtidigt utöka flygningarna från Stockholm och Köpenhamn. Dessutom kommer man att flyga från Malaga-basen till Helsingfors. En linje som SAS startade 4 november i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.