Norrköpings flygplats utan VD – vikarie tar över

Norrköping_Airport
Norrköpings flygplats får en ny VD under nästa år. (Foto: Wikimedia Commons)

Norrköpings flygplats VD Mari Torstensson lämnar posten som VD och flygplatschef med omedelbar verkan efter ett beslut från flygplatsens styrelse. En ny VD är inte klar och en vikarie i form av en tidigare flygplats-VD sätts in tills att det finns en permanent lösning.

Det är ett beslut från Norrköpings flygplats styrelse som gör att flygplatsens VD Mari Torstensson lämnar sitt jobb med omedelbar verkan. Enligt styrelseordföranden Håkan Liljeblad beror beslutet på att Torstensson varit VD länge på flygplatsen och att flygplatsen nu har nya utmaningar framför sig vilket gör att styrelsen även tycker att en ny VD ska driva flygplatsen samt att det nu är en bra tidpunkt för detta byte. Bland annat på grund av den nya tidtabellen till München enligt Liljeblad.

Beslutet om att Torstensson får lämna posten som VD tas även om det inte finns någon ny VD redo att ta platsen. Men för att lösa det problemet har Norrköpings flygplats tagit in den tidigare VD:n för Jönköping Airport, Sten Norinder, som vikarie fram tills att det finns en permanent lösning. Detta är något styrelseordföranden Liljeblad tror kommer finnas först vid halvårsskiftet 2018.

”Vi tackar VD och flygplatschef Mari Torstensson för den här tiden och det arbete som hon har gjort. Framförallt vill jag uppmärksamma Maris framgångsrika arbete med att utveckla chartertrafiken i Norrköping”, säger Håkan Liljeblad ordförande Norrköpings flygplats i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.