Ryskt flygbolag börjar flyga till Stockholm och Köpenhamn

S7E170
S7 Airlines Embraer 170. (Foto: Wikimedia Commons)

Det ryska flygbolaget S7 Airlines börjar sommaren 2018 att flyga till Stockholm och Köpenhamn från St. Petersburg. Trafikstart på de båda linjerna är planerad till juni och vänder en negativ trend med neddragningar på flyglinjer till Ryssland.  

Det är när oneWorld-flygbolaget S7 Airlines expanderar sin närvaro på Pulkovo-flygplatsen utanför St. Petersburg som Stockholm och Köpenhamn får vars en ny flyglinje till Ryssland. De båda linjerna ska flygas två gånger i veckan mellan juni och september med ett Embraer 170 flygplan som tar 70 passagerare.

Att starta nya flyglinjer till Ryssland har legat högt upp på flygbolagens dagordning sedan ett par år tillbaka då internationella sanktioner, rubelkris och fallande oljepris minskat efterfrågan på flygresor till och från Ryssland. SAS slutade under förra året att flyga helt till Moskva, likaså Norwegian fast då till St. Petersburg och idag flyger endast det ryska flygbolag Aeroflot samt Singapore Airlines till Skandinavien från Ryssland. Singapore Airlines trafikerar Stockholm-Moskva-Singapore fem dagar i veckan. Men med S7 Airlines nya flyglinjer kan en lång negativ trend nu vara bruten. Det återstår att se om fler flygbolag följer efter.

Förutom Stockholm och Köpenhamn kommer S7 Airlines att starta nya sommarlinjer från St. Petersburg till Pisa i Italien samt Pula i Kroatien.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.