Airbus har levererat 100 A380-flygplan till Emirates

Emirates_Airbus_A380-861
En av Emirates 100 Airbus A380. (Foto: Wikimedia Commons)

Emirates är världens största operatör av Airbus A380 flygplan, och en ny A380 som Airbus levererade till bolaget blev också den etthundrade superjumbon som Airbus byggt och levererat till Emirates. Dessutom tillkännagav Emirates att man återigen vill satsa på superjumbon. 

Överlämnandet av den 100 A380 till Emirates genomfördes på Airbus i Hamburg i förra veckan. Emirates har idag en order på 42 Airbus A380 ytterligare och får i snitt elva nya varje år, och nu rapporteras det om att bolaget är intresserad av fler.

”Det här är ett fantastiskt ögonblick för Emirates, för Airbus och för många av våra partners som är involverade i A380”, sade Emirates styrelseordförande Ahmed bin Saeed Al-Maktoum i samband med leveransen av den superjumbon nummer 100.

Emirates är alltså nu intresserad av fler A380, något som inte varit självklart tidigare då bolaget pratat om att inte beställa fler flygplan från Airbus. Men nu är det andra tongångar och Emirates sägs vara reda att redan under Dubai Airshow som startar på söndag, 12 november och varar till 16 november.

Airbus har till dagens datum levererat 218 Airbus A380 till 13 flygbolag över hela världen. Dessutom har flygplanstillverkaren tagit emot 317 beställningar för flygplanet och har idag 99 stycken kvar att leverera. Men fler beställningar är alltså att vänta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.