Transferpassagerarna minskar på Kastrup

transfer
Transferpassagerare minskar på Kastrup. (Foto: EU Reporter)

Under oktober månad minskade antalet transferpassagerare med nästan 13 procent på Köpenhamn Airport, Kastrup, och hittills i år har det varit 200 000 färre transferpassagerare som passerat Kastrup jämfört med förra året. 

Den viktigaste transferflygplatsen i Skandinavien, Kastrup, tappar transferpassagerare under året. Främst på grund av SAS strategi att starta fler direktlinjer från Stockholm och Oslo, och inte leda trafiken till och från Skandinavien via Köpenhamn. Under 2017 har det hittills varit 200 000 färre passagerare som har bytt flyg på Kastrup och i oktober var minskningen hela 12,7 procent jämfört med oktober 2016.

Att antalet transferpassagerare på Kastrup påverkar det totala passagerarantalet och i oktober minskade antalet passagerare totalt sett med två procent. Antalet transferpassagerare var 36 164 jämfört med 54 313 i oktober förra året. Anledningen till att Kastrup backar totalt sett är enligt flygplatsen själva att växten från lågprisflygbolagen har stannat av och att det är dem som har stått för den främsta tillväxten av passagerare de senaste tio åren skriver CHECK-IN.dk.

År 2002 var nästan hälften, 49,8 procent, av Kastrups passagerare, transferpassagerare, men i år ligger den andelen bara på 19,5 procent. Kastrup får det allt tuffare på den nordiska flygmarknaden när framförallt SAS lägger om sin strategi för att möta lågprisflygbolagens direktlinjer från Oslo och Stockholm.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.