Passkontroll byts ut mot akvarium i Dubai

ATCDXB
Dubai International Airport. (Foto: Wikimedia Commons)

På Dubai International Airport byter man bort passkontrollen mot ett akvarium med start i slutet av sommaren nästa år. Detta gör att passagerarna slipper gå igenom passkontrollen, och istället ska de gå igenom ett akvarium med 80 kameror som ska skanna alla förbipasserandes ansikten och på det sättet fastställa deras identiteter.

Det är efter ett och ett halvt års funderingar, som det nästa år blir verklighet med ett akvarium som passkontroll på Dubai International Airport. Passagerarna kommer att gå igenom en tunnel som är omgiven av ett akvarium och där ska 80 kameror fastställa deras identiteter, istället för den traditionella passkontrollen.

Anledningen till att resenärerna ska gå igenom just ett akvarium är att fiskarna i det ska fånga resenärernas uppmärksamhet vilket, enligt chefen för projektet Gen Obaid Al Hameeri, ska göra det lättare för kamerorna att identifiera personerna.

Projektet ska först testas med start nästa sommar i Terminal 3 på Dubais flygplats. Terminal 3 används idag uteslutande av Emirates och partnern Qantas. År 2020 ska alla terminaler på Dubai International Airport ha de nya ”akvariepasskontrollerna”.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.