Norwegian fortsätter växa – ytterligare månad med över 3 miljoner passagerare

NAXB7873
Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Atle Straume)

Norwegian passerar ytterligare en månad med över tre miljoner passagerare. Totalt reste över 3,1 miljoner passagerare med bolaget under oktober månad, en ökning med 14 procent jämfört med samma måndag förra året. Tillväxten är störst på interkontinentala linjer med en ökning på hela 56 procent.

Totalt flög 3 148 511 passagerare med Norwegian i oktober, 381 768 fler (14 procent) än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 29 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 31 procent. Kabinfaktorn sjönk och var på 87,4 procent.

”Det är glädjande att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa. Tillväxten är störst på bolagets långdistanslinjer och vi har en stabilt god efterfrågan. Det råder fortsatt hård konkurrens och global expansion är därför viktigt för att stärka konkurrenskraften”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i oktober och punktligheten var på 78,3 procent. Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I oktober levererades en Boeing 787-9 Dreamliner. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.