Kastrup avstängt efter hot mot flygbolag

AtlasGlobalAirbus_A321
AtlasGlobal Airbus A321 som flyger mellan Köpenhamn och Istanbul. (Foto: Wikimedia Commons)

Köpenhamns flygplats, Kastrup, stängdes under måndagseftermiddagen av efter ett hot mot det turkiska flygbolaget AtlasGlobal alla flygningar till Europa, inkluderat en flygning till Köpenhamn. 

Det var en flygning med det turkiska flygbolaget AtlasGlobal mellan Köpenhamn och Istanbul som försenades under måndagseftermiddagen efter att ett hot mot alla AtlasGlobals flygningar till Europa hade kommit till kännedom. Detta gjorde att gaterna C30 till C39 i Terminal 3 på Kastrup fick stängas av i en dryg timme under måndagseftermiddagen.

Efter att polisen undersökt flygplanet, och enligt 24 Malmö ett misstänkt föremål, hävdes avspärrningarna. Men enligt Kastrups officiella hemsida är AtlasGlobals flygning till Istanbul försenad fyra timmar.

”Polisoperationen i finger C har slutförts. Alla gater från C30 till C39 återupptas och allt är tillbaka i normal drift”, säger  Morten Bro, kommunikationsansvarig på Köpenhamns flygplats, till Ekstrabladet strax efter att avspärrningarna hävts vid 15-tiden.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.